Kontakt os på info@sbf.dk eller +45 33416360

Photographic Asset Inspection (PAI) til din betonoverflade

Kombinér kunstig intelligens (AI) med data fra billeder til at inspicere betonbroer og opnå store besparelser i din drift og vedligehold. Inspektionerne kan foretages ved hjælp af droner, som tager tusindvis af billeder af broens betonoverflader. Algoritmer finder skader på broens overflade.

Produkt beskrivelse

Manuel inspektion af store betonbroer med vanskelige adgangsforhold kan være udfordrende. Med PAI-beton kan du gennem fotografisk data analysere og få indsigt i tusindvis af billeder af betonoverflader. Data hjælper med at bestemme, hvorvidt betonoverfladen har brug for vedligeholdelse eller til at forudsige, hvor langt ud i fremtiden det bliver nødvendigt at sætte ind over for skaderne på betonen. PAI-beton er udviklet til infrastrukturejere, som er ansvarlige for drift og vedligehold af betonbroer.   

PAI-beton giver langt mere effektive inspektioner, fordi du ikke skal have ingeniører ud på anlægget for at inspicere hver enkelt lille del af broens overflade. For store brooperatører kan det betyde store besparelser på inspektioner, der ellers ville kræve trafikafspærringer, platforme ophængt i kraner fra vejbanen eller andet specialudstyr.

PAI-beton gør det nemmere for dig at opbevare og organisere store mængder billeder af betonoverflader fra droner. Data hjælper dig med at træffe bedre beslutninger, så du ved, hvilke betonskader, der skal fokuseres på. En kombination af data over tid vil gøre det muligt for dig at udføre forudsigelig vedligeholdelse og forstå, hvordan faktorer som vejr, materialer og andre ting påvirker levetiden på dine assets.

På nuværende tidspunkt er løsningen passende for brooperatører, men i fremtiden forventer vi at levere analyser og indsigt til alle slags betonoverflader såsom tunneller, veje osv. 

Hvad kan PAI-beton gøre for din forretning?

  • Store besparelser på drift og vedligehold
  • Bedre kvalitet – objektiv detektering
  • Udvikling af skader detekteres bedre
  • Mulighed for simulering af levetid
  • Ingen gene for trafikken
  • Mindre afhængig af godt vejr
  • Digitalt overblik af skaders placeringer og typer af skader
  • Nem mulighed for ’second opinion’
  • Specialistvurdering af skader foretages sikkert og i et professionelt miljø af betonspecialister

På nuværende tidspunkt anvendes PAI-beton som en beta version hos udvalgte kunder. Vi forventer, at løsningen bliver tilgængelig på markedet i 2020. Hvis du er interesseret, er du velkommen til at kontakte os.